Wanhat arabia-astiat

Arabia-astioiden infosivusto

Arabia-astioiden keräily

Arabia-astioiden keräily on monelle suomalaiselle rakas harrastus. Arabia-astioita on tietenkin olemassa erilaisia ja eriarvoisia, ja tällä sivulla selvitämme, mitkä astiat ovat kaikkein halutuimpia ja miksi. Lisäksi arvoimme tiettyjen astioiden hintatasoa. Joidenkin tuotteiden kohdalla hinta nousee jopa niin korkeaksi, että aivan innokkaimmat arabiafanit saattavat ottaa lainaa heti kun hyviä tuotteita tulee myyntiin.

Arabia-astioiden kohdalla hintoja ja haluttavuutta muuttavat jatkuvasti vaihtuvat trendit, ja esimerkiksi televisiossa näkyvä astia voi nostaa kyseisen kupin hintaa – ainakin hetkellisesti.

Arabia-astioista ikisuosikkeja ovat Pomona-sarja sekä Valencia-sarja. Tämän lisäksi suosiossa tuntuu olevan myöskin Emilia-sarja. Lisäksi vanhat purkit menevät myös erityisen hyvin kaupaksi, ja näitä välitetäänkin melkoisen paljon netin kirpputoreilla.

Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen: mistä astioita löytää. Paras paikka etsiä vanhoja arabia-astioita on tietenkin netti. Sieltä niitä voi etsiä esimerkiksi Facen myyntiryhmistä, kuten Arabia Kirppis.

Valmistusaika

Astian valmistusajankohdan saa selvitettyä astian pohjasta löytyvästä tehtaanmerkistä, jonka avulla voi päätellä suurin piirtein valmistusajankohdan. Myös astian koristeita ja kuviointia voi käyttää apuna valmistusajankohdan määrittämiseen.